12-11-2020
HOE VIND JE JOUW PERFECTE DR. MARTENS BOOTS?

 Hoe vind je jouw perfecte Dr. Martens boots?
Wist jij dat het eerste paar Dr. Martens schoenen in 1960 uitkwam en dat de stevige schoen met luchtkussentjes in de zolen vooral als orthopedisch schoeisel op de markt werd gebracht? Klinkt niet heel sexy he?! Maar in de loop der jaren is het orthopedische er helemaal af -behalve dat ze waanzinnig lekker lopen en voor iedere voet geschikt zijn- en hebben de boots een bijzondere reis door de tijd gemaakt. In de jaren 70 waren Dr. Martens boots namelijk enorm populair onder de rebellerende jeugd en droeg de een na de andere muzieklegende de veterschoenen.

Dr. Martens Come back
Een aantal jaren geleden maakte de Dr. Martens boots een enorme comback en these days zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Volwassenen en kids, iedereen is dol op Dr. Martens. Niet gek dat er daardoor een hoop imitatie Dr. Martens schoenen op de markt zijn gekomen, maar die redden het bij lange na niet bij de real deal.  Ze zijn super comfortabel, stoer, weersbestendig, lekker warm in de winter en kunnen wel tegen een stootje. Maar ze zijn ook leuk te combineren met een jurkje of rokje.

Blaren door Dr. Martens?
Ze zijn stug en moeten naar je voeten gaan staan, dus ja je moet ze dus echt even inlopen en dit kan voor een blaar hier en daar zorgen. Maar no worries, want dit is echt tijdelijk en als je eenmaal door de inloopfase heen bent, loop je jaren lang op rozen in jouw Dr. Martens laarzen.

Een paar tips om jouw Dr. Martens Boots sneller in te lopen:
- Doe ze in het begin elke dag even een paar uurtjes aan en niet gelijk de hele dag.
- Veter ze niet helemaal tot boven.
- Af en toe wat trappen meepakken doet ook al veel voor het soepel maken van het leder.
- Draag dikke en hoge sokken, geen lage enkel sokken of sneaker sokken met inlopen.
- Zorg dat je ze niet te klein koopt. Als ze iets te groot zijn vul je ze op met een badstofzooltje, van te kleine schoenen krijg je altijd spijt.

Welk model Dr. Martens kies ik?
Wij hebben een uitgebreid assortiment Dr. Martens, met hoge en lage modellen en verschillende soorten voering en leder. De Docs vallen iets ruimer dan je misschien gewend bent en ook bij je tenen heb je veel ruimte door de ronde en brede neuzen. Maar voor welk model moet jij nou gaan? Ze lijken allemaal erg op elkaar. Voor the moms hebben we 4 gave modellen in het assortiment.  

De klassieke 1460
Laten we beginnen bij de echte classic de 1460. Deze Dr. Martens klassieker is vernoemd naar de verjaardag van zijn bedenken 1 april 1960, hoe grappig is dat?! Dit model hebben wij in 100% vegan zwart leder en met de bekende gele stiksels, maar ook gevoerd met leopard bont.

De Pascal
Een van de Docs die hier erg op lijkt op de 1460, maar die net wat slanker valt is de Pascal. Deze schoen heeft geen afgewerkte bovenrand zoals de 1460 en hebben we in meerdere kleuren. De leersoort van de Pascal is een iets zachtere kwaliteit dan de 1460 en zal daarom makkelijker in te lopen zijn.

De Jadon
De Jadon heeft alle originele details. Denk dan aan de veterogen, hiellus en gele stiksels. Alleen is de zool een gave plateauzool en zit er een rits aan de binnenkant zodat je deze boots maar 1 keer hoeft te strikken. De boots vallen wat kleiner en moeten iets langer ingelopen worden.

De Sinclair
Dit fashionable model is vrij nieuw in het assortiment en net even anders dan de standaard Docs. Ze hebben een dikke plateauzool en een ritssluiting op de wreef tussen de veters. Je kan dus kiezen om je veters op verschillende manieren te strikken en je schoenen af en toe anders te stylen. Dit model hebben wij in croco lakleder, maar ook in een mooie grove nerf.

Wij hebben naast de klassieke Dr. Martens combinaties (zwart, gele stiksels, 8 veterogen en hiellus) ook andere leersoorten, denk aan patent leather, smooth en grove leersoorten maar ook glimmers, pailletten, glitters, en verschillende kleuren. Ook een populaire is de mono, deze all black docs zijn super cool en zowel stoer als casual chique te dragen.

Dr. Martens voor kinderen
Wil jij twinnen met jouw mini me? Goed nieuws, want we hebben ook een grote collectie Dr. Martens kids. Dr Martens zijn er voor kids van maat 22 tot en met 36 en bevatten allemaal een rits aan de binnenkant van de voet, dus je hoeft ze maar 1x te veteren. We hebben voor de peuters en kleuters de Brooklee Todler en voor de grotere boys en girls de Delaney. Er is voor ieder wat wils, voor zowel meisjes als jongens hebben we een uitgebreid assortiment van zacht roze, glitters en prints tot gave camo colours voor de stoere jongens. Dr Martens zijn super gaaf voor jongens in groen of bruin met gele stiksels en veters of gewoon de classic black.  Ze zijn perfect om mee buiten te spelen en zien er nog stoerder uit als ze al goed gebruikt zijn. Na een middag buitenspelen of banjeren door het bos maak je de Dr. Martens eenvoudig schoon met een licht vochtige lauwwarme doek, daarmee poets je al het vuil eraf. Zorg dat je ze af en toe onderhoud met de speciale Dr. Martens Shoecare. Wij adviseren de Dubbin Polish die het leer gevoed en waterbestendig houdt en de Dr. Martens neutral polish voor de schoenen van soepel leder. Als je ze goed verzorgd heb je er extra lang plezier van!

De Dr. Martens voor kids wijken in maat wel iets van af de reguliere maten. Gebruik daarom altijd onze maattabel speciaal voor Dr. Martens. Meet nooit de maat van je kind aan onderkant van de (huidige) schoen, dit geeft een vertekend beeld met de binnenmaat. Koop ze altijd iets groter omdat kindervoeten flink doorgroeien en je wilt natuurlijk niet meerdere paren verslijten in één seizoen.

Hoe meet ik de maat van mijn kind?
Pak een vel papier en laat je kind zijn of haar hak van de voet bij de rand zetten, trek vervolgens een streep bij de grote teen. Dan pak je een liniaal of meetlint en meet je het aantal cm op van de voet. Check daarna het Dr. Martens maatmodel van Little Legends en voila! Als de Docs nog iets te groot zijn, kan je de schoen opvullen met watten in de neus en met een badstof zooltje. De gevoerde modellen zullen wat strakker zitten maar de voering wordt in het gebruik wel wat platter dus ze lopen iets uit.

How to style?
Dr. Martens boots zijn echt eindeloos te combineren en geven elke look een edgy touch. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere mom jeans met een comfy sweater met daaronder een paar classic 1460’s? Of een girly floral jurkje met een stoere maillot en de wat smallere Pascal boots. Voor kids kun je ook alle kanten op qua styling. Een skinny jeans met een stoere sweater voor boys, en een lief jurkje met een Condor maillot en de te gekke haaraccessoires van Mimi & Lula.